2014. január 21., kedd

Savtalanítás (Könyvajánló)

Kurt Tepperwein
Bevezető: A savtalanítás nélkülözhetetlen

Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség és korai halál lesz az osztályrészünk.

Minden bosszúság, mindenfajta stressz, minden nem természetes táplálék, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk „bankszámlájából", míg már csak a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna... Ezzel ugyanakkor a betegségek és a szenvedés alapjait is megteremtjük. Az a legszebb az egészben, hogy bármikor leállíthatjuk és visszafordíthatjuk ezt a folyamatot. Örvendetes dolog egészségben és erőben sokáig élni, ajándék, mellyel bármikor meglephetjük magunkat. Nem kíván nagyobb erőfeszítéseket, és mindenkinél ugyanahhoz az örvendetes eredményhez vezet: jóval hosszabb ideig megőrizzük fiatalságunkat, és öregkorunkig egészségesek és erősek maradunk.

Számtalan betegség létezik, a kiváltó ok azonban mindig ugyanaz: a természetellenes, az életnek nem megfelelő életmód. Rossz az életmódunk, ha nem vagyunk egészségesek, és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. A természetellenes életmódnak két oka lehet: tudatlanság és hanyagság. Mindkettő bármikor megszüntethető. És a belátás az egyetlen hatékony orvosság. Sokan azonban orvosságot szednek a fájdalom ellen, és ha a fájdalom elmúlik, azt képzelik, hogy egészségesek.


A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése minden terápia alapja. Ez elsősorban természetes, bázisokban gazdag táplálkozással valósítható meg. Mindenki az erdők kihalásáról és a savas esőkről beszél. De azok a káros anyagok, amelyek kipusztítják erdeinket, szétrombolják egészségünket is. Először az erdő pusztul el, azután az ember. A savas eső savas talajt eredményez, a savas táplálék pedig túlsavasodásban szenvedő embereket. Az emberi test természetellenes túlsavasodása ugyanakkor korai megbetegedésekhez és idő előtti öregedéshez vezet.

Ha változtatni akarunk a helyzeten, elsőként fel kell számolnunk tudatlanságunkat. Második lépésként meg kell tennünk azt, ami elengedhetetlen, és természetes szokásokat kell felvennünk. Előbb vagy utóbb mindannyiunknak foglalkoznia kell az egészségével. Minél hamarabb elkezdjük ezt, annál meglepőbb és nagyszerűbb eredményeket érhetünk el. Bár kétségtelenül fontos, hogy minél hamarabb foglalkozni kezdjünk ezzel a témával, egy nyolcvanéves ember is jelentősen javíthat az egészségi állapotán akár néhány óra alatt.

A tökéletes egészséghez vezető lépéseket mindenki ismeri, és egyértelmű, hogy a betegség és a korai öregedés a természetellenes szokások „terméke". Az utóbbi időben forradalmi felismerésekkel szolgáltak az orvosi kutatások, amelyek hihetetlen áttöréshez vezettek a magas korban is megőrzött tökéletes egészség és életerőhöz vezető út szempontjából. Az információ korában élünk, mégis gyakran teljes homály fed fontos, sőt létfontosságú információkat.

Vannak olyan népcsoportok, sőt egész népek, akiknél teljesen normálisnak számít az, ha több mint száz évet ér meg az ember anélkül, hogy bármikor is megbetegedne. Ez azt bizonyítja, hogy mindez még manapság is lehetséges. És meglepő, hogy egészen egyszerű lépések milyen hihetetlen mértékben javítanak az ember egészségi állapotán nagyon rövid időn belül. E téren a test savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése a legfontosabb lépés, amely minden terápia alapja, valamint a gyógyulás és az öregkorunkig megőrzött egészség feltétele.

Korunkban a következőket mondja erről Heine professzor, a Witten-Herdecke Egyetem Anatómiai és Klinikai Morfológiai Intézetének vezetője: „Minden krónikus megbetegedés először lokális, »rejtett« acidózissal (a vér savtartalmának kóros növekedése - a Fordító) kezdődik, amely az alapszubsztancia megfelelő gyulladásos sejtreakciókkal kísért latens, globális acidózisába, és végül manifesztálódott acidózis esetén egy, az alapszubsztancia szabálylehetőségeinek fokozódó elvesztésével (megdermedésével) járó ördögi kör kialakulásába torkollik."

Heine professzor szerint csak „a krónikus acidózis megszüntetése (többek közt az alkálikészletek növelése útján) és a szabad gyökök megkötése (többek között zöldségekkel, hüvelyes növényekkel, C-vitaminnal) jelenthet esélyt a gyógyulásra". A professzor végkövetkeztetése szerint a klasszikus orvostudomány nem ismer más olyan terápiát, amely megszüntetné az acidózist.

Amit naponta teszünk, az határozza meg, hogy hogyan és mennyi ideig fogunk élni!