2014. április 16., szerda

Fitti rántott csirkemell

Rántott csirkemell zsírszegényen, sütőben sütve, ropogós bundában.

Tudtad, hogy ropogós panírt is készíthetsz diétásan?
Fitti rántott csirkemell

A ropogós panírnak egyáltalán nem feltétele, hogy a panírozott ételt bő zsiradékban süssük ki. 

Akkor is ropogós panírt kapsz, ha csak kevés zsiradékot használsz, de azt ügyesen!

Olvasd el a megoldást a rántott csirkemell elkészítése részben!

Rántott csirkemell hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • Graham-liszt
  • 1 tojás
  • teljes kiőrlésű morzsa
  • magvak
  • kókuszzsír
  • só, bors

Rántott csirkemell elkészítése

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szeleteket először megszórjuk Graham liszttel, majd tojásba mártjuk, végül pedig a morzsába forgatjuk őket.
  3. Kevés olvasztott kókuszzsírral kikenünk egy tapadásmentes tepsit. A bepanírozott húsokat egyenként a tepsibe helyezzük úgy, hogy először a hús egyik, majd a másik oldalát a tepsihez "dörzsöljük". Így csak kevés zsiradék jut egy-egy szeletre. Ha kevés a kókuszzsír, még egy keveset kenhetünk a tepsi aljára.
  4. 12 perc után megfordítjuk a szeleteket és további 12 percig sütjük a másik oldalukat. A sütőt nem kell előmelegíteni.

Rántott csirkemell

 
Mennyiség: 4-5 adag
Sütési hőfok: 200 °C
Sütési idő: 12-12 perc a csirkemell egyik, majd másik oldala

Fitti tippek - Panírozott ételek


Kerüld a panírozott ételek bő zsiradékban való sütését. Rengeteg felesleges zsiradékot szívnak így magukba, ráadásul a legtöbbször zsiradékként használt étolaj sem éppen egészséges!