2014. május 6., kedd

Fitti rakott bulgur

Fincsi, gyorsan és egyszerűen elkészíthető húsos recept zöldségekkel és bulgurral. 

Hozzávalók a rakott bulgurhoz

Fitti rakott bulgur
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 25 dkg bulgur
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis doboz tejföl (12%)
  • 2 ek vega-mix
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 mk majorána
  • 1 mk kakukkfű
  • só, bors 
  • étolaj


Rakott bulgur elkészítése

  1. A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet.
  2. A zöldségeket wokban kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Olaj nem szükséges hozzá, kicsit sózhatjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, puhára pároljuk, a végén fűszerezzük és hozzákeverjük a natúr joghurtot.
  5. Az elkészült bulgurt egy tűzálló jénaiba simítjuk.
  6. Ráöntjük a zöldséggel összekevert pulykát.
  7. A tetejét megkenjük a tejföllel.
  8. 35-40 percig sütjük barnító funkcióval.

Lájkold a Fitti Konyhát!

Megnézem a Fitti Konyha Facebook oldalát!


Szilvi - Fittinek lenni jó!

Bulgur

A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. Finom, megunhatatlan és egészséges :)

Olvasd tovább: Mi az a bulgur?