2014. július 6., vasárnap

Fitti bolognai spagetti

Bolognai spagetti recept egészségesen elkészítve, finoman fűszerezve.
 

Hozzávalók a bolognai spagettihez (4-5 fő részére)

    • 50 dkg darált pulykacomb
      Fitti bolognai spagetti
    • 5 db paradicsom (1 hámozott paradicsom konzerv)
    • 1 nagy üveg paradicsompüré (360 g)
    • 2 közepes hagyma
    • 1/2 fej fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 ek oregánó
    • 1 ek bazsalikom
    • 1 ek kakukkfű
    • 1 ek pirospaprika
    • só, bors
    • sajt
    • teljes kiőrlésű spagetti

    Bolognai spagetti elkészítése

    1. A bolognai mártáshoz az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, még egy kicsit pirítjuk őket együtt.
    2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a lereszelt sárgarépát, majd a pulykát. A húst megpirítjuk és 20 percig fedő alatt pároljuk.
    3. Belekeverjük a paradicsompürét és a feldarabolt paradicsomot. Ha szükséges, öntünk hozzá egy kis vizet, de sűrűbb szószt kell kapnunk.
    4. További 20 percig főzzük, majd beleszórjuk az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet.
    5. A szószt sóval, borssal és cukorral ízesítjük és még 5 percig főzzük.
    6. Fejenként megfőzünk 5-10 dkg teljes kiőrlésű spagettit.
    7. Megszórjuk sajttal és/vagy pirított magokkal.

    Szilvi - Fittinek lenni jó!