2014. július 1., kedd

Fitti fasírt - Fasírt-virágok

A hagyományos fasírt reform verziója kevés zsiradékon sütőben sütve, zabpehellyel és tönkölykorpával, magokkal megszórva.

Fitti fasírt sütőben
Az étel zsírtartalmát jelentősen befolyásolja az elkészítés módja

Ha bő zsiradékban sütünk, akkor a sütés során felszívott zsiradék miatt mindenféleképpen zsíros étel lesz az eredmény. 

Ha viszont kevés zsiradékot használunk, például olajspray vagy egy ecset segítségével visszük fel a sütéshez szükséges zsiradékot, és az ételt sütőben készítjük el, sokkal zsírszegényebb lesz a végeredmény. 

Ha bő zsiradékban sütünk, a felesleges zsiradékot úgy tudjuk eltávolítani, ha a húst például konyhai papírtörlőre helyezzük.


Hozzávalók a fasírthoz

  • 50 dkg pulyka darálthús
  • 10 dkg lágy zabpehely
  • 3 ek zabkorpa
  • 3 ek tönkölykorpa
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 3 mk majoranna
  • 2,5 mk só
  • bors
  • étolaj
  • tönkölykorpa, magok a fasírt szórásához

Fasírt elkészítése

  1. A zabpelyhet egy tálba öntjük, hozzáadjuk, a sót, a fűszereket, az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, a tönkölykorpát és a zabkorpát.
  2. Összekeverjük, annyi vizet öntünk hozzá, amennyit nagyjából a zabpehely és a korpa fel tud szívni. 
  3. Hozzákeverjük a húst, 20 percig állni hagyjuk, hogy összeálljon a massza. Ha nedvesnek találjuk, keverhetünk még hozzá zabkorpát, tönkölykorpát vagy zabpelyhet is.
  4. A húsból (pl. linzerkinyomóval) virágokat formázunk.
    Kevés olajjal bepermetezzünk egy tepsit, majd a fasírtokat mindkét oldalát.
  5. A fasírtokat tetszés szerint megszórjuk tönkölykorpával vagy magokkal.
    A fasírtok mindkét oldalát 20-25 percig sütjük 200 fokon.


Fitti tipp

  • Érdemes olajsprayt használni, mert így a fasírt jelentősen kevesebb zsiradékot fog tartalmazni, mintha bő zsiradékban sütnénk.

Lájkold a Fitti Konyhát!

Megnézem a Fitti Konyha Facebook oldalát!


Szilvi - Fittinek lenni jó!