2014. szeptember 23., kedd

Fitti töltött fasírt

Fitti, egészséges fasírt zöldségekkel sütőben sütve. Hagyományos morzsa helyett zabpehellyel és zabkorpával!

Fitti kápiával és spenóttal töltött fasírt
A hagyományos fasírtot vagy egyben sült fasírtot könnyen egészségesebbé tehetjük, ha zsírszegény húst választunk hozzá, bő zsír helyett a sütőben készítjük el és a finomlisztes morzsát zabpehelyre és zabkorpára cseréljük.

Az íz így is tökéletes, nem beszélve arról, hogy a szervezetünk is díjazza, hogy kevésbé terheljük, viszont több tápanyaggal látjuk el. 

Tálald friss salátával!

Hozzávalók a spenóttal töltött fasírthoz


Hozzávalók a fasírthoz:

  • 0,5 kg darált pulykacomb
  • 12 dkg apró szemű zabpehely
  • 4 dkg zabkorpa
  • 2-3 ek búzakorpa a szóráshoz
  • 1 tojás
  • 1 ek mustár
  • 3 mk majoránna
  • 1 mk kurkuma
  • 2 mk só
  • bors
  • olaj/kókuszzsír

Hozzávalók a spenótos töltelékhez:

  • 30 dkg friss spenót 
  • 1 kápia paprika
  • 1 marék kukorica
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • só, bors 
  • olaj/kókuszzsír 

A spenóttal töltött fasírt elkészítése

  1. A zabpelyhet, a zabkorpát, a tojást és a fűszereket összekeverjük, kevés vizet adunk még hozzá, amit a zabpehely és a zabkorpa felszívhat.
  2. Hozzágyúrjuk a darált húst, kicsit hagyjuk állni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon/kókuszzsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a kukoricát, majd a csíkokra vágott spenótot, fűszerezzük.
  4. A húst folpack fólián téglalap alakúra formázzuk, rásimítjuk a tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük.
  5. A húst kiolajozott/zsírozott tepsibe helyezzük, a tetejét bepermetezzük vagy megkenjük zsiradékkal, majd megszórjuk a búzakorpával.
  6. 200 fokon kb. 60-70 perc alatt megsütjük.

+Tippek a töltött fasírt elkészítéséhez:

  • Ha van időd, hagyd állni 1-2 órát, mert sütés után szebben tudod majd szeletelni!
  • Sütés után közvetlenül szintén nem lehet még tökéletesen szeletelni, így jobb, ha már hamarabb megsütöd. 
Szilvi - Fittinek lenni jó!