2014. október 7., kedd

Fitti paradicsomos húsgombóc

Egészséges, diétás paradicsomos húsgombóc diétásan, enyhén fűszeres, hihetetlenül puha húsgombócokkal, enyhén édes paradicsomos szószban.

Fitti paradicsomos húsgombóc
Ha ezt a diétás paradicsomos húsgombóc receptet egyszer kipróbálod, legközelebb is ezzel a módszerrel fogod elkészíteni!

Az ok igen egyszerű: A húsgombócok hihetetlenül puhák, de nem esnek szét, mint a rizses változatnál, így a szósz is szép sima marad. 

És nem utolsó sorban nagyon finom is ez a paradicsomos húsgombóc.

Készítsd el Te is! Érdemes :)

Paradicsomos húsgombóc hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 5 dkg lágy zabpehely
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 2 nagy üveg sűrített paradicsom (egyenként 360 g)
  • 2 db fehér paprika
  • 3-4 ek nyírfacukor
  • 3-4 ek barna barna rizsliszt
  • 1 tojás 
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1 + 2 ek pirospaprika 
  • 2 púpos kk só
  • bors

Paradicsomos húsgombóc hozzávalók

  1. A húshoz hozzákeverjük az előzőleg a fűszerekkel, az 1 ek pirospaprikával, a zabpehelyliszttel, a tojással és kevés vízzel elkevert zabpelyhet és zabkorpát. 30-40 percig állni hagyjuk.
  2. A paprikákat megtöltjük a hússal, a maradék húsból vizes kézzel gombócokat formázunk, majd forró vízben (kb. 1,5-1,8 liter; elég, ha kicsit ellepi) kb. 30 percig főzzük.
  3. Hozzáöntjük a két üveg paradicsompürét, beleszitáljuk a 2 ek pirospaprikát és a rizslisztet, édesítjük.
  4. A paradicsomos húsgombócot 10 percig főzzük még, majd levesszük a tűzről.


Szilvi - Fittinek lenni jó!