2014. október 1., szerda

Friss házi sajt zöldsalátával recept

Könnyű, húsmentes vacsora sárgaborsólisztben pirított friss házi sajtból, balzsamecetes és lenmagolajos friss salátával.

Fitti friss sajt zöld salátával
A tegnapi vacsi igen táplálóra sikeredett. Nagyon szeretem a tejpiacon kapható friss házi sajtot, amihez jól illet a friss ropogós saláta. Az öcsémtől kapott balzsamecet kicsit pikánsabbá tette, a lenmagolaj pedig - azonkívül hogy jobban csúszott tőle a saláta - omaga-3 zsírsavval gazdagította a salátát. Egyébként a dió is sok omega-3-at tartalmaz, ebből is érdemes néha-néha egy adagot elfogyasztanunk.

Mi az a friss házi sajt?

A friss házi sajt az a sajt, amelyet érlelés nélkül, közvetlenül az elkészítés után lehet megvásárolni. Kapható natúr változatban, de sokfajta ízesítésben is, például négyféle hagymás, zöldséges, kapros, aszalt gyümölcsös, stb. Előnye, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószert. A friss sajtot grillezni is lehet :)

Hozzávalók a friss házi sajthoz (2 adag)


A sajtszeletekhez:
  • 4 vékony szelet natúr friss házi sajt
  • 1 ek sárgaborsóliszt
  • 1 tk kókuszzsír
A zöldsalátához:
  • fejes saláta
  • kígyóuborka
  • kápia paprika
  • lilahagyma
  • más zöldségek :)
  • 1-2 ek balzsamecet
  • 1 ek lenmagolaj

Házi friss sajt elkészítése

  1. A sajtszeleteket megszórjuk a sárgaborsóliszttel, kicsit rányomkodjuk.
  2. Felforrósított serpenyőben, kevés kókuszzsíron pár perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk.
  3. A salátához összevágjuk a zöldségeket, majd meglocsoljuk és összeforgatjuk a balzsamecettel és a lenmagolajjal. Sózni nem szükséges, mert a balzsamecet édeskés :) (Finom, prémium minőségű, csak szőlőmustot tartalmazó balzsamecetet lehet kapni jó áron a Lidlben.).