2014. november 16., vasárnap

Fitti paprikás csirke bulgurral

Egészséges, diétásan elkészített paprikás csirke bulgurral!

A paprikás csirke ezzel az elkészítési móddal jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz, ugyanakkor változatlanul nagyon ízletes.

Fitti paprikás csirke bulgurral
A tarhonya, krumpli vagy tészta helyett most bulgur került a paprikásba

Első ránézésre akár össze is lehet téveszteni a tarhonyával, főleg ha valaki nem ismeri ezt a gabonafélét. Ráadásul még az íze is nagyon hasonló :) 

A bulgur nagy előnye, hogy könnyen elkészíthető, tápláló és kifejezetten laktató. Többszörösére dagad, így kevesebbet eszünk belőle, mint például a krumpliból. 

Ha még nem ismered a bulgurt és kíváncsi vagy, olvasd el a Mi az a bulgur? írásomat is :)


Paprikás csirke hozzávalók

Fitti csirkepaprikás bulgurral
  • 5 egész csirkecomb
  • 25 dkg bulgur
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 kis üveg (4-5 ek) lecsó
  • 2 ek vega-mix 
  • 1 ek majoránna
  • 2-3 ek pirospaprika
  • 1 tk kókuszzsír
  • só, bors

Paprikás csirke elkészítése

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, letisztítjuk róluk a felesleges zsírréteget, majd ketté vágjuk őket.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron egy nagy méretű kotliban fedő alatt üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a lecsót (házi lecsót használtam, amit pici bébiételes üvegben raktam el), rátesszük a csirkecombokat, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy biztos ne égjenek oda.
  4. Ha a hús kifehéredett, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (Ha forró, gyorsabban fogunk haladni. A bulgur nagyon sok vizet szív majd fel.).
  5. Összesen 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a bulgurt, a vega-mixet, a majoránnát.
  6. További 15 percig főzzük a csirkepaprikást. Nem szükséges kavargatni, a bulgur könnyen magába szívja a folyadékot és könnyen megpuhul.
  7. A paprikás csirkét evesszük a tűzről, az apróra vágott petrezselyem egy részét hozzákeverjük (ha nem főzzük, több vitamin marad benne és finomabb is), lefedjük a fedővel. Érdemes legalább 30 percet állni hagyni, mert a bulgur még tovább dagad.
  8. A paprikás csirkét tálaláskor még megszórjuk a maradék petrezselyem zöldjével és adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.

Paprikás csirke mennyiség:

5-7 adag

Paprikás csirke főzési idő: 

40 perc

Szilvi - Fittinek lenni jó!