2014. november 17., hétfő

Hogyan kedveltesd meg a smoothie-t a családdal? - A siker titka: kitartás és kreativitás

Nóri, lelkes és kitartó Fitti konyházóm, (Makráné Kádi Nóra, a Háztartásból jeles blog írója) szintén belefogott a turmixok készítésébe. Nórinak nem volt annyira egyszerű dolga, de végül sikerült elérnie, hogy az egész család többé-kevésbé megkedvelje a smoothie-t. Megosztom Nóri ezzel kapcsolatos tapasztalatait, mert Nektek is sokat segíthet abban, hogy megkedveltessétek a családotokkal ezt a nagyon finom, egészséges italt:

Rózsaszín smoothie
"Nálunk aztán igazán nagy munka a család smoothie-hoz szoktatása. Adott, hogy a gyerekeim ki nem
állják a berregő konyhai cuccokat. Mióta nincs kánikula, az innivalókkal  egyébként is nehézségeink vannak. A reggeli turmixozással pedig az a gond, hogy a gyerekek még alszanak, mikor a Férjem indul dolgozni, így ő max uzsonnára/vacsi előtt tud kapni belőle.

A Lányokkal a kitartó próbálkozás hozta meg az eredményt, függetlenül attól, hogy nem kóstolták meg, kiabáltak velem a készítése miatt, én minden nap szorgosan turmixoltam. A nagylányt felültettem a pultra, a Kicsit fogtam a kezemben. 

Szilvi javaslatára egy nagyobb teljesítményű kancsós mixert vettünk, mert bár van egy atom jó zöldség-gyümölcs centrifugám, és aprítóm is, a turmixokhoz azok nem jók.

Szóval hónom alatt az Egyévessel, és végig asszisztálva a "Mit tegyünk bele" kérdést ELJUTOTTUNK ODÁIG, hogy ma könnyesre kacagják magukat, miközben a Nagylányom egyedül szórja bele a zabpelyhet, tépdeli a spenótot, vagy dobálja a falatka céklákat a
Makráné Kádi Nóra - Nóri :)
kancsóba. És igen bő egy hónap után meg is kóstolta. Most már csak ő készíti el, és nagyokat kacarásznak közben. Mondja a hozzávalókat, attól függően, milyen színűt készít. Egyelőre nekem, ők maximum kóstolgatnak. 

A Férjem ha épp belefut itthon a berregésbe, akkor becsületesen megissza. Ezt is eredményként könyvelem el!  

És miért érdemes rászokni a smoothie-ra?

Nekem például sokszor nincs időm nyugodtan, komótosan kanalazgatni a reggelimet. Ha turmixot iszom, akkor nem jön a vágy, hogy mit kenjek a kenyérre, és így nincs lemondás érzetem az egészségtelen felvágottak, vajkrémek és ömlesztett sajtok hiánya miatt." 

Ha szeretnél többet tudni a turmixokról, olvasd el ezeket a cikkeket is:
Zöld turmix almából és spenótból

Szilvi - Fittinek lenni jó :)