2015. február 27., péntek

Fitti olasz paradicsomleves bulgurral

Fitti, hihetetlenül finom paradicsomleves olaszos fűszerezéssel, rántás nélkül. 

Fitti olasz paradicsomleves
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem soha nem tartozott a hagyományos paradicsomleves a kedvenceim közé. Nem szerettem, mert paradicsom helyett finomliszt és zsír íze volt és a cukor is túl sok volt benne... Ráadásul nem is volt túl egészséges.

A bolognai mártást viszont nagyon szeretem, gondoltam, a paradicsomlevest is olaszosan készítem el ezúttal: Finom zöldfűszerekkel, hagymával, fokhagymával és rántás nélkül, hogy a paradicsom íze domináljon. 

Hogy laktató is legyen, tettem bele egy kis bulgurt is. Szerintem isteni finom lett, mától az olasz paradicsomleves a kedvenc levesem.

Ezt a paradicsomlevest nyugodtan eheted, nagyon egészséges és tápláló, semmi fölösleges nincs benne.

Készítsd el Te is, lehet, hogy nálad is új értelmezést nyer a paradicsomleves!

 

Hozzávalók az olasz paradicsomleveshez (5-6 adag)

  • 1 liter natúr paradicsomlé
  • 1 üveg sűrített paradicsom (360 g)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 2 marék bulgur
  • olívaolaj 
  • kevés kókuszzsír
  • 1-2 ek nádcukor
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 mk oregánó
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika

Olasz paradicsomleves elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott/zúzott fokhagymát is, majd tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  2. Felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a sűrít paradicsomot, hígítjuk 1-1,2 liter vízzel.
  3. Beletesszük a két maréknyi bulgurt, a nádcukrot és sózzuk.
  4. Kb. 15 percig főzzük, végül beleszórjuk a zöldfűszereket is.
  5. Tálalás előtt egy kis olívaolajat öntünk a paradicsomlevesbe és elkeverjük.

Lájkold a Fitti Konyhát!

Megnézem a Fitti Konyha Facebook oldalát!


Szilvi - Fittinek lenni jó!