2015. július 7., kedd

Fitti cukkinikrémleves

Pikáns cukkinikrémleves rántás nélkül a finom ízekért és a karcsú alakért!

Fitti cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves lisztes rántás nélkül! 

Minek a cukkinikrémlevesbe lisztes rántás vagy habarás, ha anélkül sokkal finomabb?

Élvezd inkább a zöldség ízét, ne pedig a zsíros-lisztes rántásét! A cukkinikrémleves (és más étel is) diétásan az igazi!

A cukkinikrémleves a cukkiniszezon kihagyhatatlan levese, de akár a télen is egyszerűen és olcsón elkészítheted (Hogyan? Olvasd el a Fitti tippeket!).

Készítsd el Te is ezt finom és egyszerű krémlevest!

 

Hozzávalók a cukkinikrémleveshez

(6 adag)
  • 1,5 kg cukkini
  • 2-3 petrezselyemgyökér
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 tk curry
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk étolaj
  • szójajoghurt (házi vagy bio natúr joghurt)
  • citrom
  • (chili paprika)
  • só, bors

Cukkinikrémleves elkészítése

  1. Párold meg a zsiradékon a nagyjából felvágott vöröshagymát. Nem kell túlzásokba esni, úgyis össze kell majd turmixolni :)
  2. Dobd rá a feldarabolt cukkinit és petrezselyemgyökereket, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Minél kevesebb a víz, annál könnyebb lesz pürésítened. Egyébként meg kergetheted a cukkinidarabokat a botmixerrel, hehehe :)
  3. Kb. 15 perc alatt főzd puhára, majd ha kihűlt, add hozzá a friss petrezselyem zöldjét és már mehet is a pürésítés a botmixerrel.
  4. Fűszerezd a cukkinikrémlevest, hígítsd fel annyi vízzel, hogy kellemes sűrűségű legyen a számodra, majd melegíts még össze a levest.
  5. Tálalás előtt keverd a cukkinikrémleveshez a szójajoghurtot (vagy natúr joghurtot) és egy kis citromlevet.

Fitti tippek a cukkinikrémleveshez

Akár nagyobb mennyiségű cukkinikrémlevest is készíthetsz. A "felesleget" tedd be a fagyasztóba (sűrűre turmixolva, fűszerek és joghurt nélkül). Így ha kevesebb időd van, de levest szeretnél készíteni, akkor csupán annyi dolgod van, hogy kiveszed a fagyasztóból ezt a levesalapot. Kicsit fűszerezed, hozzáadod a joghurtot és már készen is van!