2015. július 23., csütörtök

Fitti gyümölcsleves pudinggal


Tikkasztó hőségben legjobb a hideg gyümölcsleves! Mégpedig gyümölcsleves pudinggal!

Fitti gyümölcsleves pudinggal
Azért ne legyen jéghideg, mert az bizony lelassítja az emésztésed (ugyanis kioltja az emésztés tüzét...)  :)

Gyerekkoromban én bizony nem ettem meg a gyümölcslevest. Lehet, hogy a kevesek közé tartoztam, de nem szerettem a lisztes-tejfölös kompótot...

Viszont ha a lisztet és tejfölt elhagyjuk, nincs agyoncukrozva, és hagyjuk, hogy a gyümölcsök íze domináljon, akkor még én is sorba állok egy második tányérnyiért. 

Sőt, ezzel az"újszerű" változattal másokat is sikerült megnyernem. A gyümölcsleves pudinggal kicsit krémesebb, sűrűbb és még vaníliás is.

A piros gyümölcsök a sárgákkal kombinálva nagyon finom ízt eredményeztek, amit a vanília-fahéj-citrom még élvezetesebbé tett. 

A piros gyümölcsöktől és a végén hozzáadott citromtól kissé fanyarabb a gyümölcsleves, ami szerintem ebben a hőségben kifejezetten hűsítő. Ezért ha lehetséges, csak minimálisan édesíts rajta (kevesebb cukor, kevesebb kalória alapon is jó döntés :))

Próbáld ki :)

Hozzávalók a pudingos gyümölcsleveshez (kb. 3 liter)

  • "piros gyümik" 1/2 rész: meggy, málna, ribizli, szeder
  • "sárga gyümik" 1/2 rész: sárgabarack, őszibarack
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • nyírfacukor / nádcukor ízlés szerint
  • 1/2 vaníliás pudingpor
  •  (2 ek szójajoghurt)

Pudingos gyümölcsleves elkészítése

  1. Kezdd a meggyel, öntsd fel forró vízzel, majd add hozzá folyamatában az őszibarackot, a sárgabarackot, végül a bogyós gyümiket (ill. az érettebbek jöjjenek a vége felé). 
  2. Édesítsd ízlésed szerint a gyümölcslevest, szórd meg egy kis fahéjjal.
  3. A pudingport keverd ki kevés vízzel, majd habard be vele az elkészült gyümölcslevest.
  4. Ha már kihűlt, mehet bele a citrom leve is. Ha szeretnéd, még két evőkanálnyi szójajoghurttal (vagy sima joghurttal) is behabarhatod.

Szilvi - Fittinek lenni jó :)