2015. szeptember 13., vasárnap

Hogyan lépjünk túl önmagunkon?

Mi az, ami gyógyír minden problémára? Létezik egyáltalán ilyen?

Hogyan lépjünk túl önmagunkon?
Lehet, hogy furcsának találod, de egyértelműen igen a válasz. 

Talán két hónapja kaptam a lenti videót Annamari barátnőmtől. Azóta többször is megnéztem és kerestem a magyarázatot, hogy mi az, ami igazán lenyűgöz a látványban (A videót a bejegyzés végén találod.).

Talán a gyakorlatsor bonyolultsága vagy nehézségi foka, esetleg a hihetetlen teljesítmény?

Szerintem nem. De akkor mi lehet a titok nyitja?
Bár hihetetlen teljesítményt láthatunk az astanga jógát gyakorló hölgy részéről, mégsem csak ebben rejlik a titka.

Amit bemutat és ezáltal érzékelünk, nem csupán egy tornagyakorlat, hanem jóval több ennél, amit koncentráció és rugalmasság nélkül képtelenség lenne véghez vinni. Mégpedig az erő, koncentráció és rugalmasság megvalósult egyensúlya nélkül. 

A hölgynek sikerült valami olyasmit megvalósítani, amire mindannyian vágyunk tudatosan, olykor pedig tudatlanul: TÚLLÉPNI SAJÁT KORLÁTAINKON. Túllépni a fizikai, lelki és szellemi korlátainkon. Ez a titok nyitja és gyógyír minden problémára.

Ha valaki megtalálta a helyét a világban, úgy érzi, hogy valóban saját magát adja, könnyen elérheti ezt az állapotot. A legtöbbünknek ez még nem sikerült, így folyton keresünk valamit... Valami megnevezhetetlen dolgot, amelyet sokszor valami külső dologhoz, eredményhez kötünk, amelyet elérve újra csak tovább keresgélünk...

Nekem sokat segített ezen az úton, hogy megtapasztaltam, mi az, ami a fizikai testemnek jó, mi az, amitől igazán egészségessé válok.

Ezután már könnyebb volt kitisztítani az érzelmeket és a gondolatokat is. Ez még most is folyamatban van, de bizton állíthatom Neked, hogy soha nem éreztem még ilyen jól magamat a saját bőrömben. Most vagyok leginkább önmagam és ez nagyon jó érzés. 

Ez az az állapot, amelyben maguktól feloldódnak a problémák, megmagyarázhatatlan módon megszűnnek betegségek, eltűnnek a plusz kilók, a negatív érzések és gondolatok.
Vagyis a legtöbb, amit tehetsz saját magadért, hogy törekedsz arra, hogy minél jobban megismerd önmagadat. Mert ez a kulcs a boldogsághoz :)

Ne kövesd más mintáit, hanem találd meg a saját magadat...

Ne másra igyekezz hasonlítani, hanem önmagadra...

Ne akarj más lenni, mint ami valójában vagy...

Miért lennél más, amikor ÖNMAGAD IS LEHETSZ?

Mivel tudok segíteni Neked ebben?


Azt szeretném, ha Te is legalább olyan jól éreznéd magadat a saját bőrödben, mint én. Mert képes vagy rá, hogy megtaláld az egyensúlyt és ezzel a boldogságodat.

Ha Te is szeretnél változtatni, de nem tudod, hol kezd el, sok szeretettel ajánlom neked a Fitti Konyha oldalamon található recepteket. Próbálj ki új ételeket és persze más új dolgokat is. Ez segít abban, hogy új dolgokat engedj be az életedbe, lemondj a régi, haszontalan szokásokról és új, számodra hasznos szokásokat alakíts ki.

Milyen életmód segíthet?


Egy olyan életmód, amely a számodra leginkább megfelel. Én már megtaláltam a nekem megfelelő életmódot: vegán lettem. DE számodra más út is megfelelhet, hisz mindannyian EGYEDIEK vagyunk.

Az oldalon sokféle receptet találhatsz, így lehetőséged van arra, hogy minél több félét kipróbálj és ráérezz arra, hogy mi a jó Neked.

Így ha bármilyen okból változtatni szeretnél az életmódodon és hajlandó vagy új ízeket, ételeket elkészíteni, más alapanyagokat beszerezni, mint általában, akkor jó úton jársz. Ha nyitott vagy az új dolgokra, könnyebben tudsz az étkezési szokásaidon és más dolgokon is változtatni :)

A receptek cukormentesek, finomlisztmentesek. Van közöttük húsos, vegetáriánus és vegán is. Sokféle elérhető alapanyaggal sütök-főzök, így új alapanyagokat ismerhetsz meg és vezethetsz be a saját konyhádba.

Ne feledd: CSAK AZ LEHETETLEN, AMIT ANNAK HISZEL!


Szilvi - Fittinek lenni jó!