2016. február 8., hétfő

Petrezselymes tarka bulgur

Barna és sima bulgurból készített ízletes, egészséges köret, amely kiváló alternatívája a fehér rizsnek, illetve a burgonyából készített köreteknek. 

Bulgur köret kétféle bulgurból
A bulgur elkészítése sokkal egyszerűbb, mint például a rizsé, gyorsabban magába szívja a vizet és soha nem ragad össze.  

Ha szeretnél még többet megtudni a bulgurról, olvasd el a Mi az a bulgur? című írásomat is :)






Tarka bulgur hozzávalók (4 adag)

  • 12 dkg sima bulgur
  • 12 dkg barna bulgur
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • csipet só

Tarka bulgur elkészítése

  1. A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, kb. 10 percig percig fedő alatt főzzük, majd félre tesszük, hogy magába szívhassa a maradék vizet. Ha hideg vízzel készítjük, akkor pár perccel a forrás után zárjuk el a tűzhelyet és hagyjuk szintén állni.
  2. A petrezselyem zöldjét tálalás előtt keverjük a bulgurhoz, hogy megőrizze aromáját és vitamintartalmát.
Tarka bulgur

Lájkold a Fitti Konyhát!

Megnézem a Fitti Konyha Facebook oldalát!


Szilvi - Fittinek lenni jó!